• An Innovative Truth Congressen

  De niet-commerciële An Innovative Truth congressen beogen de onderlinge kruisbestuiving tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en toepassend bedrijfsleven op het terrein van Duurzame ICT & Energie te stimuleren en mede hierdoor wetenschappelijk uitdagende en bedrijfskundig verantwoorde innovatie en onderzoek te bevorderen. meer info »
   
   
   
   
   

 • logo An innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie

  An Innovative Truth Congressen

  De An Innovative Truth Congressen slaan bruggen tussen de wetenschap, de overheid en het ICT aanbiedend en toepassend bedrijfsleven, en zijn erkende EUSEW Energy Days.
  De EU Sustainable Energy Week (EUSEW) is geïnitieerd door de Europese Commissie in 2005 en is het vlaggenschip evenement van de Duurzame Energie Europa-campagne voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te bevorderen. meer info »
   
   
   
   
   
   
   
   

 • Boek An Innovative Truth

  An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld - door Roel Croes, Stichting An Innovative Truth, juni 2013 - is verschenen ter gelegenheid van de vijfde editie van An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie. Veel topsprekers vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid hebben in de afgelopen jaren hun bijdragen geleverd. meer info »
   
   
   
   
   

onze contactgegevens

Over An Innovative Truth IX

Informatie over het congres, het programma, de sprekers, het inschrijven, de organisatie, de partners, de locatie, het debat, de posterpresentaties en de achtergrond is beschikbaar via deze linken.
 

Locatie & Media

An Innovative Truth IX vindt plaats op 19 juni 2017 op de Novio Tech Campus te Nijmegen (kaart). Publicaties, Twitter, LinkedIn en andere media over An Innovative Truth IX zijn beschikbaar via deze website.
 

vorige edities

An Innovative Truth IX is onderdeel van een reeks congressen die haar basis vindt in een initiatief van Stichting GreenICT uit 2008. Nadere informatie over vorige edities is beschikbaar via de link: over de vorige edities.
 

 

congrespartner Open Smart Grid Platform

An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - partner Open Smart Grid Platform

Energienetwerkbedrijf Alliander heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan hoe elektriciteit- en gasinfrastructuren slimmer gemonitord en beheerd kunnen worden. Deze ervaring heeft geleid tot de ontwikkeling van het Open Smart Grid Platform: een "Industrial IoT platform" dat zich richt op het monitoren, besturen en managen van kritieke infrastructuren.
 

Kenmerken

 • Open Source beschikbaar
 • Open interface(s) en open protocollen, o.a. Open Street Light Protocol (OSLP), DLMS/COSEM en IEC61850
 • Generieke opzet en daardoor geschikt voor verschillende toepassingen
 • Onafhankelijk van communicatie infrastructuur
 • Security by design’ en uitgebreide autorisatie mogelijkheden
 • Schaalt automatisch op en neer met aantal verbonden apparaten

Open Source

Alliander heeft als doel om het platform vanuit een open source aanpak door te ontwikkelen met andere infrastructuur beheerders. Deze organisaties hebben vergelijkbare eisen en wensen en kunnen allemaal profiteren van een gezamenlijke doorontwikkeling en een groter ecosysteem. De open source aanpak voorkomt een ongewenste en langdurige afhankelijkheid van leveranciers of specifieke technologie, versnelt vernieuwing implementaties en bespaart kosten.
 

Use cases

Onderstaande use cases maken gebruik van het Open Smart Grid Platform:
 • Schakelen van openbare verlichting
 • Schakelen tussen hoog/laag energietarieven
 • Uitlezen en beheren van slimme meters
 • Automatiseren van middenspannningsruimten
 • Sturen van energievraag en -aanbod
 • Besturen en beheren van Microgrids
 • Device management en simulatie

Smart Society Services ontwikkelt en levert verschillende commerciële diensten gebaseerd op OSGP.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Open Smart Grid Platform uw organisatie kan bieden, bezoek dan onze stand op An Innovative Truth IX.

 

Follow us